Husk at søge elever eller få bøde

13-12-2017

Som et led i trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter træder et nyt praktikpladsafhængigt AUB-bidrag i kraft ved årsskiftet.

Det betyder, at fra den 1. januar skal virksomhederne have nok lærlinge ansat for ikke at blive straffet med et merbidrag/en bøde.

Problemet er bare, at ingen ved, hvor mange elever man skal have. Dette er mildest talt uprofessionelt og branchens organisationer har lagt massivt pres på myndighederne, som lover afklaring mellem jul og nytår.

Ingen klarhed endnu – men søg hvis du mangler elever

Der er altså ikke klarhed over, hvor mange elever man skal have, eller om der sker  fritagelse for AUBs merbidrag/bøde, hvis man eksempelvis har søgt elever uden succes. Men hvis du har mistanke om, at din virksomhed måske har for få (eller ingen) elever, vil vi opfordrer til at få søgt elever på www.praktikpladsen.dk inden nytår. Selvom det ikke skulle lykkes, kan det forhåbentlig fungere som dokumentation for virksomhedens indsats ifht. at finde elever og dermed måske fritagelse for bøde.

Som sagt – det er en dum situation, der forhåbentligt snart bliver afklaret.

Ring til Danske Anlægsgartneres uddannelseskonsulent Annette Esbjerg Jensen på 93882168, hvis I har brug for mere information.