Besøg Green Cities-stand på Naturmødet + internt nyhedsbrev

22-05-2019

BIOLOGISK MANGFOLDIGHED KAN MED FORDEL FINDE MERE PLADS I PRIVATE HAVER

Green Cities arbejder for, at der skal være flere grønne områder og mere natur i byerne. Men projektet slår også til lyd for, at hr og fru Danmarks private haver i stort omfang kan bidrage til at øge den biologiske mangfoldighed.

Læs det interne nyhedsbrev om arbejdet HER.

Naturmødet

Besøgende på Green Cities standen til Naturmødet i Hirtshals kan således få gratis vejledning om, hvordan de kan skabe mere biodiversitet i haven.

– Den private haveejer kan gøre en række ting for at få flere dyr, insekter og fugle i haven og dermed styrke den biologiske mangfoldighed, understreger Henning Roed, formand, Danske Planteskoler.
– Men det kan måske være lidt svært at overskue, hvor man skal begynde, og hvordan man kan gøre det, så derfor tilbyder vi gratis rådgivning i forbindelse med Naturmødet i Hirtshals den 23-25. maj.

Formanden opfordrer folk til at medbringe et billede eller en tegning af deres have, og så vil fagfolkene på standen vejlede om såvel øget biodiversitet og om, hvordan man kan anlægge et regnvandsbed i haven – også kaldet LAR (Lokal Afledning af Regnvand).
LAR har vist sig at have stor betydning set i forhold til at håndtere de massive regnskyl, da de offentlige kloakker ikke kan gøre det alene.
Derved er regnvandsbede i private haver en vigtig del af klimatilpasningen

Der vil være masser af planter på Green Cities standen på Naturmødet, så de besøgende kan se, dufte og mærke på planterne og samtidig få et indtryk af, hvordan de kan bruges derhjemme i haven.

Det vil også være muligt for de besøgende at få scoret deres have.
– Via et scorekort kan vi hjælpe de besøgende med at score deres have for mængden af biologisk mangfoldighed, fortsætter Henning Roed, der ser frem til at komme i dialog med forhåbentlig mange besøgende på Green Cities standen, der gennem hele Naturmødet vil være bemandet med fagfolk, der kan give gode råd.

Besøg Green Cities på stand  #51