EUROSKILLS: Sølv og stor opmærksomhed

03-10-2018

Inden de kunne nyde hæderen måtte anlægsgartnereleverne Jesper Frederiksen (th) og Peter Levin kæmpe hårdt med anlægget i Ungarn, som krævede meget præcision.

DAG-medlemmernes sejrsmarch ved EuroSkills fortsætter.

Denne gang vandt DAG-medlem E. Stein Frandsens 20-årige elev Jesper Frederiksen en imponerende sølvmedalje sammen med sin makker Peter Levin, og kun marginaler skilte danskerne fra de guldvindende nordmænd. I 2016 var det Th. Skov Larsens elev Anne L. Rasmussen og hendes makker, der som de første anlægsgartnerelever nogensinde vandt international bronze.

Øget fokus og succes forbundet med erhvervsuddannelserne

Det er tydeligt, at der i er kommet mere og mere fokus på erhvervsuddannelsernes styrke i medierne. TV2-regionerne havde sendt tv-hold afsted (se noget af dækningen her), deltagerne er blevet interviewet til radioen, og foranlediget af DAG og E.Stein Frandsen bragte Fyens Stiftstidende et portræt af Jesper Frederiksen og den kommende kamp om europamesterskabet ved EuroSkills (læs artiklen her).

Både før, under og efter EuroSkills har der været stort mediefokus på deltagerne. Her TV2 Fyn

Men det bliver en lang kamp om at sikre nok elever i fremtiden, så arbejdet fortsætter på alle fronter.

Under alle omstændigheder et stort tillykke fra Danske Anlægsgartnere til Jesper Frederiksen, hans skole Jordbrugets Uddannelsescenter Beder og ikke mindst hans praktikvirksomhed E. Stein Frandsen ApS.