Green Cities i medierne

20-03-2019

Green Cities er ved at få fodfæste hos vores målgrupper. Projektet har den seneste tid igen markeret sig i medierne –  dels i form af redaktionelle omtaler og via flere debatindlæg. Også Green Cities Facebook gruppe vokser støt.

“Vi er meget tilfredse med at vores budskaber giver genlyd, og at vi vokser på de sociale medier
,” siger Henning Roed, formand, Danske Planteskoler og fortsætter: “Udover at vi i Green Cities skal i dialog med opinionsdannere, politikere m.fl. er det vigtigt at gøre behovet for mere bynatur til en del af den offentlige samtale – hvilket typisk sker på de sociale medier.”

Herunder finder du en opsummering af de seneste medieomtaler – lige til at plukke af.

GRØNNE AKTØRER:
LOVGIVNING KAN HJÆLPE BYNATUR PÅ VEJ

Nybyggeri i byerne skal følges af et vist antal kvadratmeter bynatur, mener netværk af grønne brancheorganisationer, der savner lovgivning på området.

26.02.2019 – Redaktionel artikel i Licitationen.
Du kan læse hele artiklen via opslaget på vores Facebook – læs artiklen her

DEN HASTIGT FALDENDE BIODIVERSITET ER LIGE SÅ ALVORLIG SOM KLIMAUDFORDRINGERNE
Biodiversitetskrisen er mindst lige så alvorlig som klimakrisen. Derfor skal biodiversitet have plads i lovgivningen på linje med klimasikring, skriver Susanne Renée Grunkin, formand i Danske Landskabsarkitekter, på vegne af Green Cities for a Sustainable Europe.
Læs Susannes debatindlæg i Politiken Byrum, hvor hun blandt andet foreslår, at Danmark følger i Sverige og Norges fodspor.

25.02.2019 – Læs debatindlægget her

BALANCEN MELLEM BYGGERI OG BYNATUR HANDLER OM POLITISKE PRIORITERINGER
Hvis du ikke var til Green Cities konferencen “Byggeri eller bynatur” på Christiansborg – kan du her læse en glimrende dækning skrevet af landskabsarkitekt og specialkonsulent hos IGN, Tilde Tvedt.

19.02.2019 – Redaktionel artikel, Grønt Miljø – læs artiklen her

FLERE GRØNNE KVADRATMETER LOKALT
Hvis vi skal sikre en liveable city også til de nye generationer, skal vi have flere grønne kvadratmeter, som også er fordelt lokalt i bykvartererne for de, der bor der.

06.02.2019 – Debatindlæg i Politiken Byrum – læs indlægget her

KRONIK STILLER SKARPT PÅ BETYDNINGEN AF BYNATUR
Læs kronikken hvor formand for Danske Landskabsarkitekter, Susanne Reneé Grunkin, på vegne af Green Cities, stiller skarpt på behovet for behovet for bynatur.
”Vi skal ikke kun kunne bo i byen. Vi skal også kunne leve i byen.
At give plads til mere bynatur er en del af løsningen på et sundt byliv i sunde byer”.

28.01.2019 – Kronik i Dagbladet INFORMATION – læs den her