Medaljer til hovedstadens bedste svende

08-05-2024

Som altid var H.M. Dronning Margrethe tilstede for at ære hovedstadens bedste, nyudlærte håndværkersvende til den årlige medaljefest på Københavns Rådhus. Foto: Håndværkerforeningen København

To imponerende svendeprøver sendte anlægsgartnerne Nicoline Thor Eieroff og Belinda Balzer Ervolder – fra hhv. DAG-medlemmerne F. J. Poulsen og Den Unge Gartner – til Håndværkerforeningens årlige medaljefest på Københavns Rådhus.

Under store klapsalver trykkede Nicoline og Belinda H.M. Dronning Margrethes hånd og fik deres medalje om halsen.

Kæmpe tillykke og klap på skulderen til de to dygtige anlægsgartnere, som nok skal få masser af medvind på deres grønne karrierevej.

Velkommen til faget til de unge og tak til DAGs medlemmer for at uddanne fremtidens arbejdskraft!

Her hilser nyudlært anlægsgartner Nicoline Thor Eieroff fra F. J. Poulsen A/S på H.M. Dronning Margrethe (klik på fotoet for højere opløsning). Foto: Håndværkerforeningen København

100 års jubilæum på rådhuset

I år blev hele 84 af Håndværkerforeningens medalje uddelt – fordelt på 21 forskellige fag.

Traditionen med at uddele Håndværkerforeningens medalje går helt tilbage til 1867. Men netop i år er det 100 år siden, at medaljeuddelingen første gang blev holdt på Københavns Rådhus.

At medaljeuddelingen sker på rådhuset skyldes en idé fra skoleborgmester Ernst Kaper, der gik ud på at forene Håndværkerforeningens medaljeuddeling med tilsvarende arrangementer afholdt af de Massmannske Søndagsskoler og det tekniske selskabs skole.

Her hilser nyudlært anlægsgartner Belinda Balzer Ervolder fra Den unge gartner på H.M. Dronning Margrethe (klik på fotoet for højere opløsning). Foto: Håndværkerforeningen København

Ønsket var at skabe én årlig håndværkerfest for standens ungdom af samme betydning som studenternes immatrikulationsfest. Det lykkedes, og 1. juni 1924 fandt medaljeuddelingen første gang sted på Københavns Rådhus.

Som en interessant sidebemærkning kan vi fortælle, at astronaut Andreas Mogensen blev årets Æreshåndværker 2024.

Se alt om medaljefesten på Håndværkerforeningens hjemmeside HER.