Sporadisk indberetning af løn ophører

27-11-2018

Den 1. januar 2019 afskaffes virksomheders mulighed for at være registrerede med pligten sporadisk indberetning. Alle virksomheder skal herefter indberette løn hver måned.

Ændringen får betydning for alle virksomheder, som i dag er registreret med pligten ”sporadisk indberetning af A-skat”. Virksomhederne bliver automatisk omregistreret pr. 1. januar 2019. Virksomhederne vil herefter alle have pligt til at indberette løn hver måned – også i måneder uden lønudbetaling.

Risiko for afgift

Hvis virksomheden efter den 1. januar 2019 ikke indberetter løn for en måned, vil Skattestyrelsen foretage et skøn og en foreløbig fastsættelse. En manglende indberetning vil udløse en afgift på 800 kr. pr. måned.

Afmeld virksomheden som arbejdsgiver

Hvis virksomheden ikke længere udbetaler løn, skal den skal afmelde sig som arbejdsgiver med NemID på virk.dk.

Vigtige frister

Den 11. februar 2019 er første indberetningsdato for lønudbetalinger i januar 2019, efter de nye regler er trådt i kraft.

I januar 2019 skal der indberettes efter de nuværende regler. Der skal derfor kun indberettes til eIndkomst, hvis der er udbetalt løn i december 2018. Det vil sige, at der ikke skal indberettes nulangivelse i januar 2019.