Vanvidskørsel – tag dine forholdsregler

19-04-2021

Som alle nok er klar over, er reglerne for konfiskation af bil i forbindelse med vandvidskørsel trådt i kraft. Dette betyder, at politiet har mulighed for at konfiskere tredjemands bil, selvom ejeren intet ulovligt har gjort. Hovedreglen er, at bilen altid bliver konfiskeret ved vandvidskørsel, uanset hvem der har kørt den og hvem der ejer den. DAGs jurister i SMVdanmark har skrevet en artikel, hvor de har forsøgt at forklare, hvad man som arbejdsgiver, værksted, biludlejer, sælger m.v. kan gøre for at undgå konfiskation af sin bil som køres af en anden og hvis den bliver konfiskeret, hvordan man stiller sig selv bedst muligt erstatningsmæssigt.

Læs SMVdanmarks artikel HER.

Nedenfor kan du hente dokumenter omkring de ansattes brug af arbejdsbil. Her finder du både “Aftalevilkår Ved Kørsel I Tredjemandsbil” og “Tro Og Loveerklæring” (OBS! Siden kræver login)

Gå til siden “AFTALE OM BRUG AF ARBEJDSBIL“, som ligger under “Overenskomst og ansættelse”.

FORBEHOLD: Da lovgivningen er helt ny, og der ikke findes retspraksis på området endnu, kan vi desværre ikke garantere, at det er 100 % vandtæt. Det er fra lovgivers side ikke helt klart, hvad der egentlig skal stå i en tro- og loveerklæring, men juristerne er kommet med deres bud.