Ældre varevogne ulovlige i visse byer pr. 1. juli

05-07-2022

De såkaldte miljøzoner har en del år på bagen men kom fra 1. juli 2020 til at omfatte de ældste dieseldrevne varevogne, som på det tidspunkt maksimalt måtte være 13 år gamle. Der viste sig dengang at være overraskende mange af den slags gamle varebiler på vejen, blandt andet den velkendte Toyota Hiace, som flere installatører havde kørt et solidt parløb med gennem årene.

18.000 overtrædelser på en måned

I løbet af den første måned efter indførelsen af de nye regler blev der registreret 18.000 kørsler med ulovlige varevogne i miljøzonerne fordelt på cirka 3000 ejere af gamle dieseldrevne varevogne. Det udløste i første omgang en advarsel, før der per 1. oktober blev uddelt bøder på 1500 kroner per ulovlig kørsel i zonerne.

I løbet af oktober 2020 blev uddelt lige godt 2500 bøder på baggrund af registreringer, som den automatiske trafikkontrol havde foretaget.

Den kommende tid vil vise, hvor niveauet ligger nu, men der er ingen tvivl om, at ejere af de gamle dieselhakkere, skal vænne sig til, at skruen vil blive strammet gradvist.

Allerede fra 1. juli næste år vil dieseldrevne varevogne registreret før 1. september 2016 være forment adgang til miljøzonerne, medmindre de har monteret et partikelfilter.

Læs mere på miljøzoner.dk