Anlægsgartnerfaget får adgangsbegrænsning

26-07-2017

Læs hele artiklen “Byggefag får adgangsbegrænsninger” her, hvis du har abonnement til Licitationen.

Ellers kan vi her bringe et kort uddrag:

[…]

Anlægsgartneruddannelsen får et begrænset optag for elever uden uddannelsesaftale.  Der er udmeldt en kvote, som ifølge Dansk Byggeri betyder, at 256 elever uden uddannelsesaftale kan starte på grundforløb to. 

Som Licitationen – Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet har udsigt til adgangsbegrænsningen vakt bekymring og forundring hos Danske Anlægsgartnere. Og de følelser har ikke ændret sig. 

“I et samfund, hvor man kan høre alle de politiske partier skrige på, at de unge skal ind på erhvervsuddannelserne, og i en verden, hvor vores medlemmer kæmper for at få kvalificeret arbejdskraft, er det for mig mildt sagt gådefuldt, at ministeren kan dimensionere så lavt,” siger direktør i Danske Anlægsgartnere, Michael Petersen, til Licitationen – Byggeriets Dagblad. 

Han påpeger, at arbejdsmarkedets parter havde lagt op til en væsentlig højere kvote, og at Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU) var enig. 

“Man kan være nervøs for, at det her er et ideologisk indgreb snarere end noget, der tager udgangspunkt i virkeligheden,” fortsætter han.