Jeres ufaglærte medarbejdere kan hurtigt blive faglært

05-11-2019

Kompetente medarbejdere er et vigtigt konkurrenceparameter – især på et arbejdsmarked hvor der er mangel på faglært arbejdskraft. Ofte er vejen fra ufaglært til faglært ikke særlig lang.

På PensionDanmarks nye efteruddannelsessite kan både medarbejdere og virksomhed nemt få et overblik over medarbejdernes muligheder for efteruddannelse og muligheden for at blive faglært. Det sker med udgangspunkt i, hvad Anlægsgartnerfagets Kompetencefond giver tilskud til.

Ved at den enkelte medarbejder logger ind på sitet, får I sammen fuldt overblik over relevante kurser inden for medarbejderens fagområde – herunder hvad der skal til for at blive faglært. I kan lave en vejledende realkompetencevurdering, der tager udgangspunkt i medarbejderens gennemførte kurser, uddannelse og erhvervserfaring med henblik på, hvad der kan opnås merit for.

Det tager kun kort tid at få et hurtigt bud på, hvor lang tid det vil tage medarbejderen at blive faglært. Medarbejderen skal give samtykke til at dele oplysningerne med jer, så I sammen kan se, hvor hurtigt man kan blive faglært.

Efteruddannelsessitet for virksomheder finder man på www.pension.dk/virksomhed under ”Uddannelse”, hvorfra virksomheden på vegne af medarbejderne søger om tilskud til efteruddannelsen. På sitet er der også en liste over samtlige kurser, virksomheder kan søge tilskud til samt information om satserne på tilskuddet.

Kontakt

Har I spørgsmål eller brug for hjælp med ansøgning om tilskud, kan I kontakte PensionDanmarks virksomhedsrådgivning på 70 12 13 42 alle hverdage kl. 8-21.