ARBEJDSMILJØ: Arbejdstilsynets villavejs-aktioner fandt mange fejl

06-02-2019

Arbejdstilsynet gennemførte i 2018 fem aktioner rettet mod byggeprojekter på villavejene. 31 gange har Arbejdstilsynet stødt på udenlandske virksomheder, der enten ikke har anmeldt sig i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT) eller har anmeldt sig forkert eller mangelfuldt.

I alt har Arbejdstilsynet givet 136 reaktioner til virksomheder, der arbejder for private bygherrer, fordi arbejdet ikke var sikkert og sundhedsmæssigt forsvarligt tilrettelagt eller på grund af manglende anmeldelse til RUT.

Nogle af de typiske overtrædelser af arbejdsmiljøloven, som Arbejdstilsynet ser på aktionerne, er fx håndværkere, der arbejder på villatagene uden sikring mod nedstyrtning, og håndværkere, som anvender hjemmelavede og usikre stilladser. Derudover ser de tilsynsførende håndværkere uden de nødvendige værnemidler som fx høreværn og sikkerhedssko. Eller arbejde med for tunge og mange løft.

”Generelt er det lidt mere tidskrævende at finde byggepladserne på villavejene, men til gengæld finder vi flere tilfælde af social dumping og dårligt arbejdsmiljø. Derfor fortsætter vi også med at lave villavejs-aktioner i 2019,” siger Brian Brink Larsen, der er tilsynschef for social dumping i Arbejdstilsynet.

Læs hele historien HER på arbejdstilsynets hjemmeside.