ARBEJDSMILJØ: DAG stiller forbedringsforslag til beskæftigelsesministeren

20-06-2018

DAG stiller forslag til forbedring af arbejdsmiljøindsatsen

Danske Anlægsgartnere har med input fra flere medlemsvirksomheder udarbejdet en række forslag til forbedring af arbejdsmiljøindsatsen hos både myndigheder og andre aktører på området.

Disse forslag er sendt videre dels til beskæftigelsesministeren via SMVDanmark og til regeringens Ekspertudvalg for gentænkning af arbejdsmiljøindsatsen.

Forslagene er som følger:

  1. Det skal være lettere for virksomhederne at håndtere Arbejdspladsbrugsanvisninger (APB) i praksis.
  2. DAG og virksomhederne vil kende til både årsag og virkning, når det gælder arbejdsskader og ikke kun nøjes med en statistik med oversigt over selve skaderne. Hvordan skal vi ellers kunne forebygge fremtidige skader?
  3. Der bør være mere fokus på producenter og leverandører ansvar, når det gælder ulykker med maskiner og bedre mulighed for læring og forebyggelse på tværs af brancher.
  4. Myndighederne bør motivere leverandørerne til at oplyse om helkropsvibrationer ved salg af maskiner (har været et lovkrav i 12 år!).

Ekspertudvalget fortsætter sin møderække i løbet af året og regner med at komme med en samlet rapport med forslag sidst på året. Her vil vi samle op på, hvordan det er gået med vores input til arbejdsmiljømyndighederne.