ARBEJDSMILJØ: Hovedpine – 1 times træning om ugen virke

01-11-2018

Styrketræner du én time om ugen, kan du halvere dine smerter og antallet af dage med spændingshovedpine, uanset om du træner en time i træk eller deler træningen op. Det viser ny forskning fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine. Den skyldes ofte ømme muskler i nakke og skulder og er meget almindelig f.eks. når man arbejder ved computer eller kører med maskiner. Men heldigvis er der noget, du kan gøre.

En times styrketræning om ugen kan halvere smerterne og antallet af dage med hovedpine. Effekten er den samme, uanset om du laver øvelser for nakke og skulder en time i træk én gang om ugen, tre gange om ugen i tyve minutter eller ni gange om ugen i syv minutter.

Det viser en undersøgelse fra NFA, blandt 573 kontoransatte.

“Det gør ikke nogen forskel, om træningen deles op i bidder eller ej. Det vigtigste er, at man træner og gør det regelmæssigt hver uge, men der er fleksibilitet i forhold til at træne, som det passer bedst,” siger professor Lars L. Andersen fra NFA, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Vil du i gang, så er her er ET LINK  til 4 enkle øvelser.