ARBEJDSMILJØ: AT på besøg i certificerede virksomheder

07-06-2018

Fra den 1. juli og tre år frem vil Arbejdstilsynet kigge forbi 500 certificerede danske arbejdspladser. Det sker for at sikre, at virksomhederne har styr på deres arbejdsmiljø og for at undersøge, om certificeringsordningen er tilstrækkelig effektiv.

Virksomheder med et anerkendt arbejdsmiljøcertifikat er normalt fritaget for risikobaseret tilsyn og får en kronesmiley.

En analyse af arbejdsulykker og erhvervssygdomme på certificerede virksomheder har imidlertid ikke påvist, at arbejdsmiljøet på de certificerede virksomheder er bedre end på de ikke-certificerede virksomheder.

På den baggrund blev der i november 2016 indgået en politisk aftale om “En styrket arbejdsmiljøcertificering”, som skal skabe større sikkerhed for, at der er styr på arbejdsmiljøet på de certificerede virksomheder.

Som et led i den politiske aftale skal Arbejdstilsynet afdække arbejdsmiljøet på 500 certificerede eller recertificerede virksomheder for at indsamle viden om, hvorvidt certificeringsordningen lever op til, at der ikke er væsentlige arbejdsmiljøproblemer, når en virksomhed bliver certificeret eller recertificeret.