ARBEJDSMILJØ: Støtte til omskoling af nedslidte ansatte

20-02-2019

Ny kampagne skal gøre virksomheder og ansatte opmærksomme på mulighederne for op til 120.000 kroner i støtte til omskoling, hvis man er slidt ned

Et stærkt dansk arbejdsmarked kræver mere fokus på omstilling og efteruddannelse gennem hele livet, så folk ikke risikerer at blive slidt ned fysisk eller psykisk. Derfor blev regeringen og arbejdsmarkedets parter som et led i trepartsaftalen om voksen- og efteruddannelse til 2,5 milliarder kroner enige om en række initiativer, der skal styrke danskernes muligheder for omstilling på arbejdsmarkedet.

Der blev blandt andet sat 100 millioner kroner af til en sporskifteordning. Derfor lancerer Beskæftigelsesministeriet nu en kampagne, der gør virksomheder og ansatte opmærksomme på, at de kan få dækket udgifterne til efteruddannelse, så ansatte kan blive omskolet til mindre belastende job.

“Der er desværre i dag danskere, som er slidt ned af deres arbejde, og som kan have brug for et mindre belastende job for at kunne blive på arbejdsmarkedet. Derfor er det afgørende, at virksomheder og ansatte får mere fokus på mulighederne for omstilling. Der er ingen, der siger, at man skal have det samme type job hele arbejdslivet. Vi har rent faktisk en sporskifteordning, så ansatte kan blive omskolet til mindre belastende job, uden at det har omkostninger for hverken arbejdsgiveren eller medarbejderen. Jeg håber, at vi kan få sat skub i den,” siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulse.

Op til 120.000 pr. ansat
Med sporskifteordningen kan der gives op til 120.000 kroner i støtte til, at en medarbejder, der er i risiko for at blive nedslidt på grund af psykisk eller fysisk belastet arbejde, kan skifte job eller branche. Pengene går til at dække diverse kursusudgifter og lønnen til medarbejderen under uddannelsen, der må vare op til 40 dage. Fx kan en portør i lufthavnen, som i mange år har arbejdet med at håndtere baggage, via sporskifteordningen tage kørekort til bus og komme til at køre passagerer ud til flyene.

Det skal ikke gøre ondt at gå på arbejde

Med kampagnen Skift Spor sættes der fokus på, at det ikke skal gøre ondt at gå på arbejde, og at man kan få støtte til vejledning, efteruddannelse og eventuelt praktik med henblik på at blive på arbejdsmarkedet.

Fakta om kampagnen

Kampagnen består blandt andet af en række film, som vil blive vist på kampagnens Facebookside Skift Spor og radioreklamer. Omdrejningspunktet for kampagnen er sitet Skiftspor.nu, hvor man kan finde gode råd og viden om sporskifteordningen.

Find kampagnesitet her.