Corona-nærkontakt. Hvem betaler for medarbejderen?

10-08-2021

Som tidligere skrevet ud, så er det for arbejdsgivere ikke længere muligt at få refusion for dagpenge fra dag 1 grundet corona-relateret fravær. Ved sygdom grundet corona skal medarbejderen selvfølgelig sygemelde sig, og så er det reglerne i overenskomsten der er gældende. En medarbejder kan dog have fravær grundet nærkontakt med en coronasmittet.

Hvem skal betale for medarbejderens fravær i det tilfælde, hvor medarbejderen ikke er syg? Det kommer her an på, om det er dig som arbejdsgiver der siger til din medarbejder, at vedkommende skal isolere sig selv derhjemme, eller om det er medarbejderen selv, der ikke er tryg ved at gå på arbejde, og mener, at vedkommende skal selvisolere.

Hvis du som arbejdsgiver har en medarbejder der har været i nærkontakt med en coronasmittet, og du mener, at vedkommende skal blive hjemme for at undgå smitte på arbejdspladsen, er medarbejderen at betragte som syg, og du bærer udgiften til dette.

Mener du derimod, at din medarbejder godt kan komme på arbejde – måske fordi vedkommende kan gå alene eller andet, så skal din medarbejder enten møde ind på arbejde eller selv betale for at blive hjemme i isolation.

Sundhedsmyndighederne anbefaler ikke længere, at man absolut skal gå i isolation, hvis man har været nærkontakt. Smitteopsporingen vil ofte fortælle din medarbejder, om de anbefaler at vedkommende går i isolation eller ej. Det vil være en god rettesnor at følge deres anbefalinger til din medarbejder.

Hvis du har et konkret tilfælde, hvor du er i tvivl om hvad du skal gøre, er du meget velkommen til at ringe ind og snakke med os.