DAG har sat et markant grønt fingeraftryk på SMVdanmarks forslag til genopretningsplan for Danmark

14-05-2020

DAGs Landsformand Søren Sømod og jeg deltog i sidste uge på en virtuel konference med vores paraply organisation SMVdanmark og kollegaer fra andre brancheforeninger. Formålet med konferencen var at udarbejde et ”Idekatalog” til regeringen, med forslag der vil styrke den økonomiske genopretning af Danmark efter coronakrisen.

Vi lykkedes med at få et forslag ind i planen, hvor der opfordres til at regeringen laver en national plan for flere grønne områder i byerne, det er et markant grønt fingeraftryk som vi er stolte over er blevet en del af idekataloget til regeringen. (OBS! Se DAGs tilføjede foreslag nedenfor)

Så snart idekataloget er klart vil vi sende det ud i et nyhedsbrev.

Vh.

Michael Petersen

Direktør DAG

#13 Flere grønne områder i byerne

SMVdanmark foreslår derfor en ny statslig anlægspulje på 1 mia. kr., der skal bidrage til at kommunerne kan etablere 10 pct. flere grønne arealer i byerne. Ifølge Danmarks Naturfredningsforening vil 10 pct. mere grønt i byen sænke overflade-temperaturen med 1,2 °C i parcelhuskvarterer og 3,2 °C i byens centrum. Coronakrisen har vist, at den sparsomme mængde grønne områder i byerne er en udfordring for de mange danskere, der har brug for et åndehul udenfor hjemmet.

Flere grønne arealer i byerne kan samtidig øge biodiversiteten, mindske CO2 samt sænke temperaturen i byerne. Derudover vil etableringen af flere grønne arealer stimulere efterspørgslen og sikre flere grønne jobs.