Få det fulde AMU-overblik

15-08-2018

Der findes 3.000 forskellige amu-kurser og mange steder at tage kurserne. Men de amu-kurser som henvender sig til jordbrugsfolket – herunder anlægsgartnerne – er heldigvis samlet på www.amukurs.dk. Her er det også muligt at finde ens tidligere amu-kursusbeviser, hvilket ellers har været en udfordring tidligere.

For både faglærte og ufaglærte

Hjemmesiden www.amukurs.dk henvender sig både til faglærte og ufaglærte. Ved at klikke på ”Mejeri og jordbrug” og derefter på ”Anlægsgartner” kan man derefter som ufaglært anlægsgartner finde de kurser på landsplan, som kræves for at blive faglært. Samtidig kan en faglært anlægsgartner finde alle relevante specialiseringskurser– fx ”Grandækning, udvidet”, ”Indendørsbeplantning, plantesammensætning” eller ”Kreative overflader i grønne anlæg”.

Når man som virksomhed eller medarbejder har fundet et relevant AMU-kursus, er der mulighed for at læse mere om kurset, tilføje kurset til sin egen kursuskalender eller gå direkte til tilmelding.

www.amukurs.dk har desuden funktionen ”Min Profil”, hvor den enkelte medarbejder og virksomheden kan se den uddannelse, som allerede er gennemført. Ud fra de oplysninger præsenterer ”Min Profil” forslag til andre relevante AMU-kurser, AMU-pakker og evt. erhvervsuddannelse.

Skolerne kan også bruge hjemmesiden, bl.a. til at danne et inspirationshæfte til AMU-kursister via et administrationsmodul i amukurs.dk. Dette inspirationshæftet vil være skræddersyet til hver enkelt kursist ved kun at indeholde de kurser, som kan bygge videre på de kurser, kursisten allerede har gennemført.

De grønne skoler

Her er link til de  skoler der udbyder AMU-kurser indenfor det grønne område: