Green Cities fortsætter tre år mere

16-12-2020

I sidste uge modtog vi den gode nyhed, at Green Cities projektet fortsætter endnu tre år under navnet ”More Green Cities for Europe”, der tæller hele 13 EU lande.

Aftalen er indgået af ENA  (European Nurserystock Association) og CHAFEA (Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency of the European Commission), der begge indskyder adskillige millioner euro i projektet.

Vi er glade for, at Green Cities projektet kan køre videre, da vi de forløbne tre år, er kommet rigtig godt i gang med den danske del.

Vi oplever stor lydhørhed og interesse fra kommunerne og politikere – og vores oplæg til Grøn Norm for bynatur har også fået stor opmærksomhed fra både ind- og udland.
På grund af corona-pandemien nåede vi desværre ikke så langt ud med Grøn Norm i 2020, som vi havde planlagt, da de planlagte konferencer og møder blev aflyst. Men nu får vi muligheden for at sætte turbo på den indsats i 2021, hvor vi fortsætter arbejdet med at indgå i dialog med beslutningstagerne i målet om at få ændret lovgivningen til fordel for flere grønne områder i byerne.

Med denne positive afslutning på et ellers vanskeligt år for os alle – ønsker vi jer alle en glædelig jul og et godt nytår.

Henning Roed,
Formand Danske Planteskoler på vegne af Green Cities