Grøn Entreprise vandt Nytårsraketten

23-01-2019

Vi siger tillykke til DAG-medlem Grøn Entreprise, som blev præmieret af sin hjemkommune – Hvidovre – for sin store indsats for at fremme interessen for håndværksfagene. Det skete, da virksomheden i starten af januar blev tildelt erhvervsprisen “Nytårsraketten”. Her kan du læse kommunens fine pressemeddelelse på baggrund af tildelingen:

***

Erhvervsprisen “Nytårsraketten” bliver tildelt til en virksomhed, som har udvist socialt ansvar eller lokalt engagement, har fundet nye innovative metoder at udvikle forretningen på og har været med til at skabe positiv udvikling i Hvidovres erhvervliv.

Anlægsgartner-virksomheden Grøn Entreprise blev den stolte og fortjente modtager af Hvidovre Kommunes Nytårsraket, som blev uddelt i forbindelse med kommunens nytårskur, der traditionen tro blev afholdt den anden tirsdag i januar.

Grøn Entreprise er en virksomhed, som er stærkt forankret i Hvidovre. Samtidig er det en virksomhed, som tager et stort socialt ansvar og gør meget for at vise unge, hvordan hverdagen på en arbejdsplads er. Det gør virksomheden blandt andet ved at tage ud i folkeskoleklasser og undervise i særlige forløb, hvor de bruger matematikfaget til at gøre eleverne klogere på håndværksuddannelserne.

Derudover er virksomheden en stærk medspiller, når Hvidovre Kommune hvert år er værter for virksomhedsmessen Mød en virksomhed. Her stiller Grøn Entreprise altid op med et stærkt hold bestående af direktører, medarbejdere og lærlinge. Virksomhedens deltagelse på Mød en virksomhed har givet pote i flere år. Her har Grøn Entreprise nemlig mødt mange af Hvidovres unge på jagt efter en uddannelse, og flere af dem har efterfølgende fået praktikplads i virksomheden.

”Grøn Entreprise er en virksomhed, som vi i Hvidovre Kommune har et rigtig godt samarbejde med. Virksomheden udviser et stort ansvar for det lokalsamfund, de er en del af, og så går de forrest, når det handler om at tage lærlinge og praktikanter. Jeg vil derfor gerne ønske Grøn Entreprise stort tillykke med Årets Nytårsraket,” siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg, som ved nytårskuren på Hvidovre Rådhus overrakte en raket uden krudt i men til gengæld fyldt med chokolade fra Sv. Michelsen til de glade modtagere fra Grøn Entreprise.

Stoltheden over at modtage Nytårsraketten var svær at skjule for Grøn Entreprises to ejere Lars Hejgaard og Uno Apold.

”Vi er rigtig glade og stolte over at få et anerkendende klap på skulderen fra Hvidovre Kommune og fra det lokale erhvervsliv. Det viser, at der bliver lagt mærke til det arbejde, vi gør. Vi synes, det er vigtigt at fange de unges interesse for håndværksfagene. Og vi kan se, vi gør en forskel. Da vi var ude med en af vores unge medarbejdere og tidligere lærlinge, Maria Jessen, i en skoleklasse, fik jeg efterfølgende opringning fra to piger, som gerne ville i praktik hos os. Så det viser, at det er godt at have en god rollemodel med ude,” siger Uno Apold, der er medejer og direktør i Grøn Entreprise.

Foruden Grøn Entreprise var seks andre kandidater indstillet til Nytårsraketten. De seks andre indstillede, som alle var stærke kandidater til prisen, var Schulstad, Roche, Frihedens Butikscenters ejere, Mette P, Dansk Vincenter og Autocenter København.

Det er Erhvervskontaktudvalgets medlemmer, som stemmer om, hvem der skal have Nytårsraketten.