Have & Landskab ’19 var en perfekt ramme

04-09-2019

Over 70 enkeltpersoner og grupper prøvede kræfter med snublebanen på DAGs stand, som satte fokus på de glemte arbejdsulykker

Have & Landskab ’19 blev måske ikke den største i udstillingens historie, men jeg er ikke i tvivl om, at det var den bedste version nogensinde.

Danske Anlægsgartnere er jo en af de fire arrangører (sammen med Københavns Universitet, Danske Planteskoler og Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg), og jeg synes godt, at vi kan klappe os selv på ryggen over de praktiske rammer, som fungerede perfekt med flere toiletter og ikke mindst langt flere spisemuligheder forskellige steder på arealerne. Det gav mindre kø og et godt flow af mennesker, så der aldrig var helt tomt eller alt for proppet.

Jeg mener absolut, at vi kan være stolte af, at Have & Landskab efterhånden er blevet Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche.

Snublebanen var et hit

På DAGs stand var der et væld af besøgende alle tre dage. Her havde vi flere temaer, og allerbedste feedback fik vi for vores fagtema omkring arbejdsmiljø på standen, hvor de besøgende kunne prøve kræfter med en snublebane under kyndig vejledning af vores miljøkonsulent Bente Mortensen. Over 70 grupper nåede at prøve kræfter med den mange faldrisici, man oplever på en uorganiseret byggeplads og vi fik stor ros og mange gode snakke omkring de oversete ulykker – snubleulykkerne og skader efter spring ned fra maskinen.

Også DAGs højt profilerede partnerskaber (Green Cities og Det grønne partnerskab) havde plads på standen og var med til at sætte fokus på behovet for mere bynatur og at opfordre de unge til at vælge en karriere indenfor det grønne. Det lykkedes os endda at få trukket P4 til Have & Landskab til en reportage om Green Cities.

Der var mange temaer og aktiviteter på DAGs stand på HL19, hvor mange medlemmer heldigvis valgte at kigge forbi.

Glade medlemmer

Vi fik chancen for at få hilst på mange af vores medlemmer, som heldigvis i stor stil bakker op om Have & Landskab. Her var tilbagemeldingen en markant tilfredshed med udstillingen, og jeg stødte ikke på en eneste, som havde noget negativt at sige om arrangementet, og det er jo altid et godt tegn.

Det var også rart at konstatere, at flere medlemmer havde valgt at være repræsenteret som udstiller på Have & Landskab og dermed holde fanen højt for anlægsgartnernes essentielle rolle, når det gælder faglighed og kvalitet i udviklingen og vedligeholdelsen af fremtidens bæredygtige byrum.

På den baggrund vil jeg gerne sige tak for denne gang og samtidig opfordre til, at alle sætter kryds i kalenderen de tre sidste hverdage i august 2021, hvor hele den grønne branche samles i Slagelse igen.