Krisen i Ukraine påvirker DAGs medlemmer direkte

09-03-2022

I forbindelse med de voldsomme prisstigninger på brændstof, varer mm. har vi fået flere henvendelser fra medlemmer, der spørger, hvordan man som virksomhed er stillet i denne helt nye og særdeles udfordrende situation. Der kan for nogle bl.a. være tale om flerårige kontrakter, hvor prisreguleringer kan være en udfordring.

Hvis I har spørgsmål til konkrete kontrakter, kan I kontakte vores jurister hos SMVdanmark, som vil kunne give rådgivning på dette område. Vi anbefaler, at man forholder sig til risikoen for prisstigninger, når der udarbejdes tilbud mm. Dette er altid en god ide, men i særdeleshed i disse tider.

Vores paraplyorganisation SMVdanmark arbejder på at lave forslag til, hvordan folketinget kan hjælpe erhvervsdrivende i denne situation. SMVdanmark har samlet en række virksomheder, som har identiske problemer i forhold til kontraktbindinger og stigende energipriser. De sender derfor en appel til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad, KL, Regionerne og udvalgte styrelser om, at der gives et midlertidigt energitillæg. På de indre linjer informerer SMVdanmark politikerne om problemstillingen og opfordrer til, at de tager det op politisk. Samtidigt forsøger de at skabe opmærksomhed på det i medierne.

OBS! Alle nedenstående råd og værktøjer er gratis for DAGs medlemmer. Dog kræver adgang at man opretter sig som bruger på SMVdanmarks hjemmeside HER (klik på “log ind” øverst til højre)

Om prisstigninger og indeksregulering
I 2021 sammensatte vores jurister en artikel om prisstigninger på materialer, og hvornår kan man indeksregulere sine priser, og den er stadig relevant. Læs artiklen HER.

Værktøj til udregning af ekstraordinære prisstigninger på materialer
Værktøjet kan DAGs medlemmer bruge, hvis man oplever ekstraordinære prisstigninger på bl.a. brændstof, men også andre råvarer og materialer. Der er også en beregner, når man skal udregne de almindelige indeksreguleringer. Find værktøjet HER.

Juridisk uddybning omkring hvornår og hvordan man kan regulere sine priser
Læs den grundige uddybning HER.

I tilfælde af tvivl eller supplerende spørgsmål, kontakt vores jurister:
Thea Lyskov: lyskov@dag.dk
Christoffer Sodemann: sodemann@dag.dk
Jeppe Rosenmejer: rosenmejer@dag.dk