Mere om DM i Skills med minister og miljøpriser

15-02-2017

Sikkert arbejdsmiljø og godt håndværk var i fokus, da elever fra landets erhvervsskoler dystede om at blive de bedste inden for deres fag ved DM i Skills 2017, der blev afholdt i Aalborg den 26-28. januar.

“Den gode faglærte arbejdskraft er lige præcis, hvad Danmark har brug for,” fremhævede statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale, da han åbnede den hidtil største Skills-begivenhed med 295 deltagende erhvervsskoleelever.

Det gode arbejdsmiljø var i fokus på flere forskellige måder. I Arbejdsmiljøbaren kunne de unge komme forbi og prøve en quiz om arbejdsmiljø og få en sodavand og en snak om arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøbaren, der er et samarbejde mellem branchearbejdsmiljørådene og Videncenter for Arbejdsmiljø, har været et fast indslag ved DM i Skills i flere år.

Årets arbejdsmiljøpriser

Udover priserne for godt håndværk uddelte branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg en særlig arbejdsmiljøpris. Deltagerne i de 17 konkurrerende bygge- og anlægsfag blev bedømt på deres evne til at holde orden og ryddelighed, håndtere tunge byrder, undgå dårlige arbejdsstillinger, håndtere maskiner og værktøjer samt bruge personlige værnemidler.

Prisen til “Årets sikre Faglærer” blev uddelt for andet år i træk til faglærer, der har formået at inspirere de unge og samtidigt indarbejde arbejdsmiljøet i den faglige undervisning.

“Vi vil gerne opmuntre og anerkende de gode ideer og få dem til at sprede sig videre rundt til andre. Vi har set rigtig mange gode eksempler på lærere, der har formået at få arbejdsmiljø ind i undervisningen og gøre det relevant og vedkommende, så de gode vaner bliver noget de unge får ind under huden fra starten,” fortæller Flemming Hansen, formand for BAR Bygge & Anlæg.