OKNygaard er trådt ind i idverde Danmark

07-10-2020

OKNygaard er idverdes andet opkøb i Danmark og kommer 10 måneder efter købet af Malmos. OKNygaard og Malmos udgør idverdes nye platform i Danmark og omsætter til sammen for 800 mio. kr. 

”I dag er OKNygaard blevet en del af idverde, som er Europas største anlægsgartnergruppe. Dette betyder, at OKNygaard sammen med Malmos udgør idverde Danmark, som dermed er Danmarks absolut førende anlægsgartner”, siger Hervé Lançon, CEO, idverde group.

Ole Kjærgaard, adm. direktør i OKNygaard, glæder sig over salget og ser det som et helt naturligt skridt i bestræbelserne på at skabe en anlægsgartnerkoncern, som kan matche markedet, efterspørgslen og samtidig stå som en stærk grøn partner i anlægsmarkedet og ikke mindst som en faglig kompetent driftspartner. Kunderne får med ét adgang til idverdes samlede viden og kan trække på kompetencer fra fem forskellige lande. Medarbejderne får tilsvarende mulighed gennem idverdes interne uddannelser og nye karriereveje på tværs af landegrænser.

”OKNygaard er en stærk landsdækkende anlægsgartner med en tæt kontakt til det lokale marked. Det passer godt ind i vores strategi om at blive den førende anlægsgartner i Danmark”, siger Morten Dohrmann, europæiske idverdes danske landechef. ”Derfor er det vigtigt at fastholde OKNygaards stærke brand og lokale forankring samtidig med, at vi supplerer med den specialistviden, som findes i Malmos”.

OKNygaard og idverde Danmark er enige om, at landskaber, grøn drift, klimavenlige byer, biodiversitet, grønne tage mv. udgør hovedingredienserne i visionen om at skabe et grønnere og mere klimavenligt Danmark.

”Der er utallige krav til nutidens klimaløsninger og grønne byrum. Her ser vi et kæmpe potentiale i en mere totaløkonomisk tænkning, hvor anlæg og drift kombineres fra starten af opgaven”, udtaler Ole Kjærgaard, adm. direktør i OKNygaard.

OKNygaard blev skabt for syv år siden og er i dag en stor anlægsgartnervirksomhed, som er både lokal og landsdækkende.

”Vi kan som en af ganske få arbejde både helt lokalt, men samtidig håndtere landsdækkende aftaler – som fx DSB og Ørsted. Med Malmos som søsterselskab dækker vi alle typer af anlægsopgaver – ikke bare under, i og på jorden, men også på vægge og tage. Og så er vi i stand til at pleje og vedligeholde dem. Vores mål er fortsat at kunne levere hele pakken – lokalt og i hele landet”, udtaler Ole Kjærgaard om fremtiden for OKNygaard.