Søg tilskud til digitalisering – op til 150.000 kr.

13-12-2017

Overvejer du at styrke din virksomhed med nye digitale arbejdsgange, nye IT-løsninger eller måske en robot, så kan du søge Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion om tilskud til rådgivning omkring digitalisering og automatisering.

Tilskud til afklaring og rådgivning

Der er to tilskudsmuligheder i spil:

Én til rådgivning til afklaring af, hvad potentialet for digitalisering og/eller automatisering er i netop din virksomhed. Her kan søges om max 100.000 kr.

Én til rådgivning omkring implementering af digitalisering og/eller automatisering samt opkvalificering af medarbejdere. Her kan søges max 150.000 kr.

For begge tilskudsmuligheder forudsættes en egenfinansiering på 55 pct. i form af egne/ansattes arbejdstimer.

Der kan kun søges til én delpulje ad gangen. Men har en virksomhed søgt og modtaget støtte til et afklaringsforløb, kan samme virksomhed efterfølgende søge støtte til et implementeringsforløb. Er man allerede så langt i sine overvejelser, at det giver mening at søge støtte til et implementeringsforløb, er det det man gør. Der er således ikke noget krav om at starte med et afklaringsforløb.

Ansøgningsfristen er 12. januar 2018, og tilsagn eller afslag meddeles 1. marts 2018.

Mange SMV’ere er tøvende overfor digitalisering

Det er tredje gang, at Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion har åbnet for ansøgninger til puljen.

”Vi ved, at mange af vores medlemmer står tøvende overfor, om og hvordan digitalisering og automatisering kan blive en del af netop deres virksomhed,” siger SMVdanmarks konsulent Henrik Lilja, som er SMVdanmarks repræsentant i Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion.

”Mange vægrer sig også ved at søge tilskudsmidler, fordi det oftest er alt for bøvlet. Her kan jeg berolige de små og mellemstore virksomheder med, at Erhvervspartnerskabet reelt har lagt sig i selen for at gøre det så nemt som muligt. Og vi kan heldigvis konstatere, at en meget stor andel af dem, der har fået støtte i de to foregående runder, reelt er små og mellemstore virksomheder med for eksempel 6, 9 eller 12 ansatte,” uddyber Henrik Lilja.

Erhvervspartnerskabet har midler frem til minimum 2020, så der kommer også flere ansøgningsrunder fremover.

Vil du vide mere

Læs mere om Erhvervspartnerskabets støtte- og ansøgningsvilkår.

Digital Vækstkultur udbyder diverse målrettede udviklingsforløb til SMV’er med fokus på din virksomheds digitale potentiale.

Kontakt

Vil du vide mere om Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion, så kontakt Henrik Lilja på lilja@SMVdanmark.dk eller 60 88 89 64.