Tillykke til Træ & Busk med medalje!

11-05-2022

DAG-medlem Træ & Busks nyudlærte anlægsgartner Majbritt Andersen modtog medalje, hæder og royalt håndtryk, da hun deltog ved årets medaljefest på Københavns Rådhus.

Traditionen tro bliver der hvert forår afholdt Medaljefest af Håndværkerforening København for hovedstadens dygtigste, nyudlærte svende på Københavns Rådhus. I år var det DAG-medlem Træ & Busks nyudlærte anlægsgartner Majbritt Andersen, der med en flot svendeprøve og et 12-tal i bagagen kunne modtage medalje og royalt håndtryk.

Stort tillykke fra foreningen til både Majbritt og mester!

Fejres på Københavns Rådhus

Tirsdag aften den 10. maj trådte 76 nye håndværkersvende ind i rækken af medaljemodtagere, ved en festlig ceremoni på Københavns Rådhus. Blandt de ca. 700 gæster på rådhuset finder man flere borgmestre, tidligere Æreshåndværkere, repræsentanter fra erhvervsliv, laug, organisationer og erhvervsskolerne. Og naturligvis medaljemodtagernes læremestre og familier.

Københavns Kommune er vært for den store ceremoni, der afholdes i Københavns smukke rådhushal. Og Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til at byde de nyuddannede håndværkere velkommen.

”Vi har brug for flere håndværkere, som kan være med til at sikre Københavns udvikling. Jeg er selv datter af en uddannet skrædder og vokset op med godt håndværk,” sagde  Sophie Hæstorp Andersen og fortsatte: ”Det er utrolig vigtigt, at vi anerkender og gør alt for at synliggøre betydningen af vores erhvervsuddannelser, så flere unge får øjnene op for de mange muligheder, håndværkervejen giver for et kreativt, spændende og vigtigt arbejdsliv.”

Det er en tradition, som går mere end 150 år tilbage, og siden 1927 har Kongehuset deltaget ved den årlige uddeling af Håndværkerforeningen Københavns medalje til årets dygtigste nyuddannede håndværkere.