FÅ DET OFFICIELLE KLIMATJEK

Én ting er sikkert – der kommer mere regn.

Derfor har Regeringen besluttet at forlænge Klimatjek-ordningen, hvor haveejere kan få klimatjekket deres have og få et bud på, hvordan den kan tilpasset, så den på samme tid bliver flottere, mere funktionel og ikke mindst kan rumme langt større vandmængder. Der er mange metoder – fra faskiner over fine, tilplantede regnbede til grønne tage – og flere af Danske Anlægsgartneres garantisikrede medlemmer er blevet certificeret til at tilbyde det officielle klimatjek.

Oversvømmelser i haver og kældre bliver mere og mere hyppige. Men med en klimasikret have kan du tilbageholde og forsinke skybruddets vand, så kloakker og nedsivningssystemer kan nå at følge med.

Du har selv ansvaret for at sikre dit hjem mod oversvømmelse, men det kan være svært præcist at vide, hvor din bolig er mest sårbar og bedst kan sikres mod mere ekstreme vejrforhold. Ved et klimatjek gennemgår fagfolk din bolig ud fra en tjekliste og giver dig konkret viden om, hvordan du mest effektivt kan forebygge.

TJEK LISTEN HER for at finde uddannede fagfolk tættest på din bolig, der står klar med råd og vejledning indenfor en lang række områder:

  • Hvordan påvirker det risikoen for nye skader, at den bolig tidligere har været ramt af oversvømmelser?
  • Hvad betyder husets og grundens placering for oversvømmelser – og hvad kan du gøre ved det? 
  • Øger udearealerne nær boligen risikoen for oversvømmelse? 
  • I hvilken grad kan boligens klimaskærm modstå udefrakommende vand? 

Alle firmaer er kvalificeret til at gennemgå boligen for at finde svagheder i forhold til oversvømmelse.

Se mere på Miljøministeriets officielle side om klimatjek HER.