Karrieremuligheder

Fremtiden byder på gode jobmuligheder for dygtige anlægsgartnere, men man kan også vælge at videreuddanne sig. Her er tre oplagte muligheder:


Jordbrugsteknolog: Som faglært anlægsgartner kan du uddanne dig til jordbrugsteknolog. Er du student, kan du starte direkte på studiet.

Som jordbrugsteknolog inden for landskab og anlæg udarbejder du tilbud, projekterer haver og grønne områder og bliver klædt på til at lede og styre opgaven i udførelsesfasen.

Jordbrugsteknologer har kontakt til kunder, varetager ledelse af medarbejdere og sikrer kvaliteten i opgaverne. Du kan få job i både den private og den offentlige sektor.


Skov- og landskabsingeniør: Hvordan producerer vi bæredygtigt løv- og nåletræ til træindustrien? Hvad skal der til for at genoprette naturområder? Og hvordan skal vi planlægge naturen, så vi får det bedste friluftsliv?

Som skov- og landskabsingeniør bliver du i stand til at løse disse og mange flere udfordringer. Uddannelsen giver dig eftertragtede kompetencer på mellemlederniveau inden for skov og landskab, økologi, ledelse, teknik, økonomi og jura.Have- og parkingeniør: Interesserer du dig for at tænke nyt og tage medansvar for fremtidens bymiljø og grønne områder? Så kunne du overveje at tage uddannelsen som have- og parkingeniør.

Det giver karrieremuligheder som leder i offentlige og private virksomheder eller selvstændig erhvervsdrivende.